HOME




   
 
BITLLES CATALANES: SIS EDICIONS DE LA LLIGA CATALANA  (31.07.2017)
     
 
Des de la temporada 2011/2012 es disputa la Lliga Catalana de bitlles, una competició que va unificar la normativa de les competicions de bitlles a tots els territoris de Catalunya, tant pel què fa a nombre de jugadors per equip com en el sistema de competició. Els equips inscrits es reparteixen en grups de proximitat territorial i, en cada grup, s’enfronten entre ells tots contra tots en sistema de lliga a dues voltes, jugant-se dues partides en cada jornada. En la última edició, la de la temporada 2016/2017 hi han participat un total 59 equips representant a 55 clubs de tot el territori, repartits en 8 grups diferents.

Fent un repàs a les diferents edicions, trobem que els clubs Alls Secs Piquen de Mont-ras (Baix Empordà), i la Galera (Montsià), són els que més vegades han aconseguit el primer lloc de la classificació en els seus respectius grups, sent campions en 5 ocasions i segons en 1. Els segueix en nombre de campionats el Sant Llorenç la Mola (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental), amb 4 títols, i el Igualada (Anoia), amb 3 títols i 1 segon lloc. També han estat 3 vegades campions el Lloreta Kin (Cervera, Segarra), i Vall-llobrega (Baix Empordà).

Els dos primers classificats de cada grup de Lliga Catalana es guanyen el dret a participar en el Campionat de Catalunya de Clubs. Alls Secs Piquen i la Galera, juntament amb Ivars (Pla d’Urgell – 2 campionats i 4 segons), són els tres clubs que han aconseguit la classificació pel campionat en cada temporada.

En la darrera temporada el primer i segon classificat de cada grup han estat Os de Balaguer i Benavent de Segrià en el Grup 1, Igualada i Ivars en el Grup 2, Lloreta Kin i Olius en el Grup 3. En el Grup 4, la Galera i Godall, Guinardó i Viladecans en el Grup 5 i Sabadell i Siuranenc d’Horta en el Grup 6. Finalment, els dos primers en el Grup 7 han estat Alls Secs Piquen i la Penya del Bistec, i Vall-llobrega i Llofriu en el Grup 8.

 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades