HOME




   
 
BITLLES CATALANES: 2A COPA INTERCONTINENTAL DE BOWLING SIX – LES BITLLES CATALANES A CENTRE AMÈRICA  (30.07.2019)
     
 
















Del 16 al 20 de juliol es  va celebrà a la ciutat d’Antigua (Guatemala), la 2a Copa Intercontinental de Bowling Six (bitlles catalanes), amb la participació de les seleccions de Guatemala i Catalunya – a última hora va haver-hi la baixa de la selecció d’El Salvador – Hi van competir vuit esportistes guatemalencs i quatre de catalans, en les diferents modalitats de què constava la competició: dobles femenins i masculins, dobles mixtes, equips mixtes, individual a la suma i individual màster.


La primera edició d’aquest campionat es va celebrà a San Salvador (El Salvador), el juliol de l’any 2012. Catalunya hi va fer un gran paper guanyant 7 medalles d’or de vuit possibles, a més de una de plata i dues de bronze. Marta Solé i Gerard Albiol també van formar part d’aquella selecció, junt amb Mariona Llorenç (C.B. la Penya del Bistec), i Sergi Arques (C.B. Deltebre).


Van repetir com a representats de la FCBB en Gerard Albiol (C.B. la Galera), i la Marta Solé (C.B. Siuranenc d’Horta), acompanyats en aquesta ocasió de Laia Roura i Biel Poch (C.B. la Penya del Bistec). Com entrenador i delegat viatjà a Guatemala el tècnic de la federació Toni Solé. Finalment es va unir a l’expedició catalana procedent de Mèxic en Joan Mariages, com a assistent i fotògraf oficial.


Els components de la Selecció Catalana de Bowling Six van viatjar el dia 12 cap a Ciudad de Guatemala, i l’endemà es van traslladar a Panajachel, al centre de Guatemala, a la vora del llac Atitlán, on van acabar la preparació del campionat. El darrer entrenament abans de les sessions oficials, es va fer en aquesta localitat el dilluns dia 15 en un espai públic, en el passeig que voreja el llac. L’activitat també va servir per fer promoció de les bitlles catalanes entre la població autòctona i els molts turistes que visiten aquesta zona, que van poder practicar el nostre esport amb els i les bitllaires catalanes.


Després del trasllat a la ciutat d’Antigua – declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979 – el dia 17 es va posar en marxa la competició. Al matí entrenaments oficials i cerimònia inaugural, i a la tarda es va disputar la modalitat de dobles femenins i masculins. En categoria masculina, Gerard Albiol i Biel Poch es van adjudicar la medalla d’or, mentre que la parella femenina, Marta Solé i Laia Roura es van haver de conformar amb la plata. L’endemà es van disputar els Dobles Mixtes, la selecció catalana només va poder fer-se amb la medalla de bronze, gràcies a la parella formada per la Marta i en Biel, mentre que la Laia i en Gerard es van classificar en quarta posició.


Conscients que el dia abans havien estat una mica fluixos, els jugadors i jugadores catalans van anar a disputar la prova per equips el divendres 19 de juliol. Una bona primera partida va donar 24 punts d’avantatge sobre l’equip A de Guatemala (286 a 262). En la segona partida, la més fluixa de les tres disputades, es van perdre 8 punts respecte de l’equip “local” (248 a 256). Els nervis van fer acte de presència en la tercera partida, i en la primera ronda es va perdre tot l’avantatge i una mica més. Una gran reacció en les dues darreres rondes dels quatre bitllaires catalanes va fer possible que la darrera tirada es superés a Guatemala A per només 3 punts en la suma total de les partides (795 a 792 punts). Una medalla d’or molt celebrada.


Totes les partides disputades fins aquest moment servien per establir la classificació individual a la suma (all event). En categoria femenina la Marta Solé va guanyar la medalla de plata, darrera la gran estrella del campionat Natalie Rivera (Guatemala A). En nois en Gerard Albiol es va penjar la medalla de bronze. La Laia Roura i en Biel Poch es van classificar en quarta posició de les seves categories.


L’últim dia de competició estava reservat a la prova individual màster, enfrontaments directes entre els jugadors i jugadores, seguint el quadre establert per la classificació individual a la suma. En quarts de final la Laia Roura va derrotar amb moltes dificultats Mayra Vásquez (59-56), mentre que Gerard Albiol no va tenir cap problema davant Osvin Moguel (70-43). En Biel Poch va fer una gran partida, però es va veure superat per Hugo Salazar i va quedar fora de la lluita per les medalles (74-77). La Marta Solé, en ser segona del individual a la suma estava classificada automàticament per a les semifinals.


La Laia i en Gerard van caure en semifinals contra els que després serien els vencedors de la prova, Natalie Rivera i Joanthan Aguilar (51-74 i 54-64), mentre que la Marta va superar clarament a Dorkas Aguilar per 75 a 61. La final va començar molt bé per a la jugadora catalana, que va encadenar 4 bitlles seguides, mentre que Natalie Rivera ja havia fet dues llenyes (6 punts). Però la jugadora guatemalenca va reaccionar i va acabar amb 5 bitlles de 5 intents i un total de 82 punts pels 75 de la Marta Solé. Així doncs, una medalla de plata per a la Marta i dues de bronze, per la Laia i en Gerard en la prova individual màster.


Finalment, la Copa Asociación Mundial de Bowling Six va anar a mas de l’equip Guatemala A, ja que va ser el millor en el medaller:


Guatemala A – 5 medalles d’or, 4 de plata i 3 de bronze


Catalunya – 2 medalles d’or, 3 de plata i 4 de bronze


Guatemala B – 1 medalla d’or, 1 de plata i 3 de bronze


Finalitzada la competició, la Selecció Catalana de Bowling Six va tornar cap a Catalunya, satisfeta de la seva actuació i de les experiències viscudes a Guatemala. Cansats, però molt contents, van arribar a ‘aeroport del Prat, el dimarts 23 a la tarda, on van tenir una gran rebuda de part de familiars, amics i companys de les bitlles catalanes.


 http://www.fcbb.cat/resultats_bitcat.asp


 


Foto 1: La selecció catalana – Foto 2: rebuda a l’aeroport del Prat


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades