HOME




   
 
1ER TORNEIG DE PAÏSOS ESPORTIUS A BOWLING PEDRALBES  (03.04.2003)
     
 
Sota la organització de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling i la Secretaria General de l’Esport se celebra, a les instal•lacions de Bowling Pedralbes de Barcelona, el 1er Torneig Internacional de Bowling de Països Esportius, amb la col•laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i IMAX. Es tracta de la principal activitat paral•lela a la 1ª Conferència Internacional de Països Esportius i la seva finalitat és no quedar-se únicament en aspectes teòrics sinó avançar en la cooperació entre països esportius des de la primera edició.

Participen esportistes del País Basc, Flandes, Quebec, Suècia, Suissa i Catalunya. Dijous s’han disputat les proves individuals masculina i femenina i avui Divendres, a partir de les 10 hores de matí, tindrà lloc la prova per parelles mixtes, el pas previ per al triangular mixt que enfrontarà els jugadors catalans amb els dos millors equips de la prova per parelles, a partir de les 12 hores, i que serà ofert per Televisió de Catalunya.

El Bowling, d’origen nord-americà, es el segon esport més practicat al món, 110 milions de practicants anualment i 11 milions de jugadors de competició. La federació internacional té més de 100 països afiliats. La activitat del Bowling és enorme i està destinat a ser esport olímpic ben aviat, ja ho va ser a Berlín i a Seül com exhibició. La Federació Catalana va organitzar el pre-olímpic de Seül a Barcelona l’any 1988. Cada any organitza el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, prova del circuit europeu, conjuntament amb Bowling Pedralbes i amb l’ajut de les institucions, i diversos campionats nacionals. La selecció catalana de Bowling ha realitzat l’any 2002 el seu segon encontre internacional oficial amb Suècia, que és l’equip campió del món, i aquest any se celebrarà el tercer en el mes de juliol.


FOTO: La jugadora catalana SANDRA TORRENTS a Bowling Pedralbes

 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades