HOME




   
 
BOWLING: II EUROPEAN WOMEN MASTER’S 2006  (17.10.2006)
     
 
EL II EUROPEAN WOMEN MASTER’S, celebrat a les instal•lacions de BOWLING PEDRALBES de Barcelona i organitzat per la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, ha estat un èxit esportiu. Hi han participat més de 40 jugadores procedents de Colòmbia, Dinamarca, Finlàndia, França, Anglaterra, Islàndia, Itàlia, Malta, Suècia i Catalunya. La competició ha tingut un gran suport institucional, hi han col•laborat l’ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el COC i Televisió de Catalunya.

En la final, la gran campiona anglesa Kirsten Penny va vèncer a la seva compatriota Zara Glover, actual número 1 del rànquing europeu i guanyadora de la primera edició celebrada el 2005, per 2 a 1 (255/211 - 198/235 - 268/247) amb una partida final de desempat extraordinària, on les jugadores van aconseguir realitzar nou i vuit strikes respectivament. Prèviament Kirsten Penny es va desfer de favorita y recent vencedora en els Campionats d’Europa celebrats a Böblingen (Alemanya), la sueca Helén Johnsson, també per 2 a 1 (198/183 – 170/204 – 209/222) decidit en el darrer quadre de l’enfrontament. Zara Glover va vèncer en les semifinals a la jugadora francesa Laurence Gaillard, primera en les dos series de classificació amb una puntuació de 2570 (214 de mitjana).

Les següents posicions van ser per la sueca Eva Jönsson (202), la finlandesa Reija Lundén (199), la maltesa Sue Abela (195) i la colombiana Margarita Roa (194). La jugadora del Club Bowling Límit, Mónica Boldó (190) va obtenir la millor posició per les jugadores catalanes en classificar-se desena, davant de la danesa Bettina Lund, campiona del circuit europeu els anys 2001 i 2002 i que manté el rècord de 10 primeres posicions en proves del circuit, la anglesa Jo Harries, finalista l’any passat, i les internacionals franceses Marilyn Planchard i Isabelle Saldjian.

Cal destacar els resultats de les jugadores catalanes Mercè Burgués i Francisca Nuñez del Club Barcelona, Sandra Torrents i Roser Romero del Club Diagonal, i Angeles Alvarez del Mediterrània, que també es van classificar entre les 24 participants dels quarts de final.

El president d’honor del CIO, Juan Antonio Samaranch, en els actes inaugurals es va declarar practicant d’aquest esport i va recordar que el Bowling serà prova oficial aquest desembre als 15 Asian Games a Doha (Qatar). Manel Ibern i Jaume Conejero, màxims responsables de l’esport català, i Addie Ophelders, president de la European Tenpin Bowling Federation ETBF, van valorar molt positivament la iniciativa de la federació catalana, presidida per Joan Ricart i Aguilà, per la promoció de l’esport femení al nostre país i a Europa. Ricardo Gallego, conseller delegat de les empreses patrocinadores IMAX PORT VELL i GALASA, i Oriol Ros, director de Bowling Pedralbes, van lliurar els premis a les quatre millors jugadores.

 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades