HOME




   
 
NOTA INFORMATIVA: BOWLING: LA FEDERACIÓ CATALANA DE BITLLES I BOWLING, NOU MEMBRE DE LA FIQ (FÉDÉRATION INTERNATIONALE DES QUILLEURS)  (27.10.2007)
     
 

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling és membre de la Fédération Internationale des Quilleurs FIQ, entitat reconeguda pel CIO.  Aquesta setmana el president de la federació, Joan Ricart i Aguilà, ha comunicat oficialment aquesta situació a la secretària general de l’Esport, Anna Pruna i Grivé.


El 28 d’agost de 2007 a Monterrey (Mèxic) el Presidium de la FIQ va acordar la condició de membre provisional a la FCBB (Catalan Bowling Federation) tant en l’especialitat NINEPIN com en la de TENPIN.



El 30 d’agost de 2007 a Monterrey (Mèxic) el Congrés de la FIQ per unanimitat va aprovar la condició de nou membre de la FIQ.


Això comporta que la Federació Catalana passa a ser membre de la WNBA (World Ninepin Bowling Association) en la secció CLASSIC NBC; i de la WTBA (World Tenpin Bowling Association), a la zona europea a l’ETBF (European Tenpin Bowling Federation).


Per altra banda, al mateix Congrés de la FIQ Joan Ricart i Aguilà, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, va ser elegit vicepresident primer de la FIQ per aclamació, a proposta de les federacions d’Alemanya i Luxemburg.


La Federació Catalana de Bitlles i Bowling va ser fundada l’any 1949, compta amb més de 150 clubs de 25 comarques i té sis disciplines reconegudes:


 - Bowling Tenpin i Bowling Ninepin, que pertanyen a la federació internacional  FIQ.

 - Bitlles catalanes (Bowling six), d’àmbit català i actualment en expansió  internacional a Europa i Amèrica.

 - Bolo Palma, Bolos Leoneses i Bolo Celta, d’àmbit estatal.


El nombre de llicències va creixent any rere any i actualment supera les 3.000, comptant totes les disciplines. L’admissió com a nou membre de la FIQ permetrà una excel•lent difusió d’aquests esports  i un considerable increment de llicències.

 

La FIQ compta amb 140 federacions afiliades. El Bowling a nivell mundial té més de 100 milions de practicants.


Webs d’interès: www.etbf.dk (Federació Europea); www.fiqwnba-nbc.de (World Ninepin Bowling Association)


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades