HOME




   
 
JOCS TRADICIONALS EUROPEUS A PERUSA  (16.06.2008)
     
 



JOCS TRADICIONALS EUROPEUS A PERUSA


La ciutat de Perusa (Úmbria, Itàlia) ha acollit la conferència mundial sobre jocs i espiritualitat , l’assemblea general de l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJST) i el Festival de Jocs Tradicionals Europeus, que va aplegar un total de 40 jocs d’arreu europeus, africans i mexicans, entre els quals van ser presents les bitlles catalanes.


Joc, tradició i espiritualitat laica van ser el fil conductor de les conferències que van tenir lloc a la magnífica sala dei Notari del Palazzo dei Priori amb la presència de representants polítics i eclesiàstics d’Umbria, delegats esportius i professors universitaris d’àmbits local i internacional.


Els dirigents d’organismes esportius, entre d’altres, van obrir l’acte (FIGeST,  Coni Nazionale, AEJST). Tot seguit, Jean Fulcrand, professor de la Universitat de Montpeller i president de la Federació Francesa de Bitlles i Bowling,  va introduir el tema “Jocs i Espiritualitat”, seguit de les intervencions dels professors Mogens Kirkeby (Isca-Dinamarca); Ruggero Celani, Universitat de Perusa; Alida Zurita, presidenta Federació Mexicana de Jocs i Esports Autòctons Tradicionals; Pere Lavega, Universitat de Lleida; Ezzedine Bouzid, Universitat de Tunis, Vittorio Ferrero, director general nacional de l’Escola d’Educació Esportiva, entre d’altres.


Durant el Festival de Jocs i Esports Tradicionals, les bitlles catalanes van destacar per la senzillesa del reglament i l’espectacularitat del joc.


El balanç de l’estada a Perusa és molt positiu ja que ha permès connectar amb representants d’altres modalitats esportives, establir col·laboracions futures i donar a conèixer la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.


La FCBB va participar  en tots els actes: com a assistents en la conferència mundial, com a membres de l’AEJST en l’Assemblea General i fent difusió de les bitlles catalanes al Festival.


Les representants de la FCBB, Clara Roca i Rosa Ricart, van lliurar un joc de bitlles catalanes al vicepresident de la Federació Italiana de Jocs i Esports Tradicionals (FIGeST) i organitzador dels actes com a agraïment de la càlida acollida i l’esplèndida organització dels actes.


(Foto) Pere Lavega, INEFC Lleida, Clara Roca (FCBB), Dino Berti (FIGeST) i Rosa Ricart (FCBB).


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades