HOME




   
 
BOLO LEONÉS: LA FCBB RET HOMENATGE ALS JUGADORS VETERANS   (12.06.2009)
     
 

La FCBB va retre homenatge als jugadors veterans de bolo leonés Valentín Alba Sierra (Dama de Arintero) i Joaquín Marcos Álvarez (El Negrillón) en el marc de la competició individual que va tenir lloc a les pistes del club Dama de Arintero del parc de Joan Miró (Barcelona), el 23 de maig.


Joaquín Marcos Álvarez recorda als seus 90 anys com va arribar a Catalunya al 1963, va començar a jugar  en les reunions amb els seus companys de Lleó, va ser 5 anys campió d’Espanya i subcampió al 1995. Actualment no juga a bolos leoneses però el seu fill continua la tradició familiar amb el mateix club.


Valentín Alba Sierra als seus 94 anys continua jugant amb llicència actual. Va néixer a Lugan, el 10 d’agost de 1914. Des de molt petit, cap als 5 o 6 anys, va començar a jugar a bitlles a Ranedo. El 1963 va arribar a Barcelona i va contactar amb un grup de lleonesos per jugar a bitlles els caps de setmana. El 1984 fou membre fundador del primer club de bolos leoneses  de Barcelona el  Club Dama de Arintero. El 1992, als 78 anys, es va proclamar campió d’Espanya en la categoria de veterans. Té una veritable passió per jugar a bolos leoneses.


Els presidents dels clubs de bolos leoneses de Barcelona, Paulino González del Negrillón, Mariano González del Club de bolos leoneses de Horta i Ángel Fernández de Dama de Arintero, i el titular de  la FCBB, Joan Ricart i Aguilà, van lliu rar la placa commemorativa als dos jugadors veterans de bolo leonés en un acte molt emotiu.


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades