BOWLING: BLANCHARD ACONSEGUEIX LA PERFECCIÓ EN LA RUTA PER VÈNCER A BARCELONA  (19.07.2009)

Josh Blanchard, federació estutinenca, va esperar fins a la 15a i última sèrie per assolir l'única sèrie de més de 1500 que el situa al capdavant de la classificació del 31è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, dissabte a la nit al Bowling Pedralbes de Barcelona.

Blanchard, que forma part de l'equip Junior dels EUA, va tenir un començament lent a a l'últim bloc de sis partides amb 192. Va remuntar amb 288 i 246 abans de convertir el tercer 300  en l'esdeveniment d'aquest any. L'americà tancava la seva sèrie amb 224 i 267, un total de1517 i una mitjana de 252,83.

Blanchard i els altres 47 jugadors, que avancen cap a les finals, sumaran el 50 per cent de la seva puntuació total.

La 2a i 3a posició són per als súper stars Mika Koivuniemi (Finlàndia) i Brian Voss (EUA). Koivuniemi, que era al capdavant de les classificacions des de dijous 5, va baixar a segona posició amb 1484. Voss va jugar una sèrie de 1429 (238,17) en la 14a i va  acabar en tercer lloc.

Veronica Lantto, que serà a  l'equip nacional suec als Campionats Mundials de Dones a Las Vegas la propera setmana, és la millor jugadora del rànquing amb la 162 posició. Es va classificar en quart lloc amb 1422 incloent-hi 48 de handicap, una norma per a dones de la lliga europea de bowling.

Marco Baade, alemanya, i Stuart Williams, England, van assegurar la seva posició a les finals en guanyar la 12a i 13a sèries amb un total de 1393 total (232,17). El membre de l'equip nacional alemany es va situar en 11a posició, mentre Williams, que va obtenir l'exempció per al 2009-10 PBA Tour a través del Tour Trials, va acabar 12è, a causa de l'última partida més alta de Baade, 243 a 228.

Un total de 48 jugadors avancen cap a les finals de diumenge. Hi competiran els 15 millors de cada sèrie, els 27 millor situats en la classificació global i 6 dones.

Aquests 48 jugadors acumularan el 50 per cent de la seva puntuació total i jugaran quatre partides per ser un dels 24 millors que jugaran 4 partides més. Els 3 millors disputaran la final. El número 3 contra el número 2, qui guanyi s'enfrontarà al número 1. El resultat d'aquesta partida determinarà el campió.

El 31è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és la 9a parada de la Gira europea de bowling 2009 i un dels campionats estrella de la Gira. El torneig es desenvolupa al Bowling Pedralbes de Barcelona, del 14 al 19 de juliol, 2009.

El total de premis és  de 55.000 euros, 12.000 són per al guanyador. Les dones reben 8 pals de handicap per partida. El campionat és un Major EBT, els guanyadors masculí i femenina obtenen 100 punts, respectivament,  al rànquing.