BOWLING: KOIVUNIEMI VENÇ AL XXXI TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA AMB UNA GRAN PARTIDA  (19.07.2009)

Per segon any en un campionat i el tercer en els últims darrers cinc anys, una estrella de PBA ha estat el guanyador del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona al  Bowling Pedralbes de Barcelona.

El 8 vegades campió PBA  i Jugador de l’Any 2003-04 PBA, Mika Koivuniemi (Finlàndia), situat en segona posició, va passar per davant del primer classificat, Josh Blanchard (EUA), 289-197, i va guanyar la 31a edició i el primer premi de 12.000 €. Blanchard, que liderava la classificació després de les semifinals, va acabar segon, amb un premi de 6.000 €.

En la primera partida de la final, Koivuniemi va eliminar el campió del  World Ranking Masters i recent jugador exempt PBA, Stuart Williams (Anglaterra), 227-192. Williams va obtenir 3.000 € per la tercera posició.

Kirsten Penny (Anglaterra), en la sisena posició, va guanyar el rànquing femení.

Aquesta final serà retransmesa durant una hora per Eurosport 2, dilluns 20 a les 9 del vespre.

Un total de 48 jugadors van  competir per jugar a les finals de diumenge. Hi van competir els 15 millors de cada sèrie, els 27 millor situats en la classificació global i 6 dones.

Tots els  jugadors van acumular el 50 per cent de la seva puntuació total i van jugar quatre partides per ser un dels 24 millors que jugarien 4 partides més. Els 3 millors van disputar la final. El número 3 contra el número 2 i el guanyador contra al número 1, a una partida. El resultat d'aquesta partida va determinar el campió.

El 31è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és la 9a parada de la Gira europea de bowling 2009 i un dels campionats estrella de la Gira. El torneig es va desenvolupar al Bowling Pedralbes de Barcelona, del 14 al 19 de juliol, 2009.

El total de premis va sumar 55.000 €, 12.000 dels quals per al guanyador. Les dones van rebre 8 pals de handicap per partida. El campionat és un Major EBT, els guanyadors masculí i femenina obtenen 100 punts, respectivament,  al rànquing.