BOWLING: EL FINLANDÈS MIKA KOIVUNIEMI, CAMPIÓ DEL XXXI TROFEU INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA   (20.07.2009)

El finlandès Mika Koivuniemi  es van endur diumenge el premi del XXXI Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona després de superar àmpliament (289 pals) l’americà Josh Blanchard a les instal•lacions de Bowling Pedralbes de Barcelona. Mika Koivuniemi  va  guanyar l’anglès  Stuart Williams en el primer enfrontament de defensa de posició.

El 8 vegades campió de la Professional Bowling Association (PBA)  i Jugador de l’Any 2003-04 PBA, Mika Koivuniemi, va passar per davant del primer classificat, Josh Blanchard, 289-197, que va acabar segon. En la primera partida de la final, Koivuniemi va eliminar el campió del  World Ranking Masters, Stuart Williams , 227-192.

L’anglesa Kirsten Penny, en la sisena posició, va guanyar el rànquing femení i la sueca Veronica Lantto es va classificar en 7a posició i va fer la millor sèrie femenina del campionat. Els millors jugadors de la federació catalana van ser Marcial Ovide (22a posició) i Lluís Monfort (32a posició).

Els webs www.ufec.tv i www.tbowling.cat van oferir per internet en semidirecte durant tot el dia imatges de la semifinal i van retransmetre en  directe la final que, per primer cop en un campionat del Cicuit europeu, també va oferir Eurosport 2 per diferit, dilluns 20 de juliol.

En acabar la final, va tenir lloc el lliurament de premis. Joan Ricart i Aguilà, vicepresident de la Fédération Internationale des Quilleurs (FIQ), va lliurar el premi al primer classificat, Mika Koivuniemi;  Carles Macian, director general del Consell Català de l’Esport, i Roser Romero, gerent de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, van donar el segon i tercer premis, respectivament, a Josh Blanchard i Stuart Williams. Oriol Ros, gerent de Bowling Pedralbes, va donar el guardó als jugadors que havien fet partides perfectes (300 punts):  Lluís Montfort, Yoan Alix i Josh Blanchard. Finalment, Joan Ricart va lliurar el guardó a Veronica Lantto, com a millor sèrie femenina

Hi van participar  163 jugadors i jugadores procedents de 21 federacions d’Europa, Amèrica i Oceania  Hi va haver un alt nivell de joc ja que hi eren presents 9 dels 15 jugadors que actualment encapçalen el rànquing europeu masculí i 4 de les 10 jugadores del rànquing europeu femení. El XXXI Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és la novena prova del Circuit Europeu EBT 2009 i un dels circuits Major de bowling.