HOME




   
 
BITLLES CATALANES: JOCS TRADICIONALS EUROPEUS A ARANDA DE DUERO  (19.08.2009)
     
 

Aranda de Duero (Burgos, Castella i Lleó) va acollir, del 9 al 12 de juliol, la Trobada Internacional de Jocs Tradicionals Ribera de Duero 2009 amb un ampli programa d’activitats. Cal destacar la jornada de conferències sobre Jocs  Tradicionals i Salut Social Global, l'assemblea general de l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJST) i  el festival de jocs amb l'exhibició de més de 40 jocs i esports tradicionals, entre els quals van ser presents les bitlles catalanes.


Durant el Festival de Jocs i Esports Tradicionals, que va tenir lloc al poliesportiu CD Michelin d'Aranda de Duero, els representants de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB), Marta i Toni Solé, van donar a conèixer el joc fent demostracions de com s'hi juga i convidant el nombrós públic  assistent a practicar-lo. Entre el joc de pilota de mà, els jocs de punteria, els esports de fusta, els jocs tradicionals italians, els jocs populars castellans, els jocs tradicionals tunisians, entre d'altres, les bitlles catalanes van destacar per la senzillesa del reglament i l'espectacularitat del joc.


Els representants de la FCBB, Toni Solé i Rosa Ricart, van aprofitar l'ocasió per lliurar un joc de bitlles catalanes per al fons del Museu de Jocs i Esports Tradicionals La Tanguilla, a l'organitzador de la Trobada i director del museu, Carlos de la Villa. La Asociación Cultural la Tanguilla va néixer el 1996 amb l'objectiu de  recuperar les tradicions lúdiques i recreatives de caràcter popular i fomentar les activitats relacionades amb la cultura popular. El Museu recull una àmplia mostra dels esports i jocs més representatius de Castella i Lleó.


 


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades