HOME




   
 
FCBB: JOAN RICART COMMEMORA EL XXV ANIVERSARI COM A PRESIDENT  (31.12.2010)
     
 
Joan Ricart i Aguilà va commemorar el seu 25è aniversari com a president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, acompanyat pels membres de la Junta directiva i col·laboradors de la FCBB, el president de la UFEC, David  Moner, i exsecretaris generals de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Vilaseca, Fidel Sust, Pere Sust, Joan Anton Camuñas, el director de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate, i l’expresident de la UFEC, Enric Piquet.



Durant l’acte, el president va fer un discurs d’agraïment i va fer esment a les personalitats presents. El representant territorial de Tarragona, Miquel Bayerri, li va lliurar un trofeu commemoratiu en representació dels clubs de les Terres de l’Ebre i el vicepresident de la FCBB, Abel Sensarrich, un altre en representació de la Junta Directiva. David Moner, Ignasi Doñate i Josep Lluís Vilaseca van prendre la paraula per fer referència a la trajectòria com a dirigent esportiu de Joan Ricart.



Joan Ricart i Aguilà va ser elegit president de la FCBB  per primer cop l’any 1985. Compaginà el càrrec de president amb la tasca d’esportista d’alt nivell , acreditat DAN pel CSD, en bowling tenpin , disciplina en la qual ha obtingut tots els títols estatals i nacionals possibles, amb rècords encara vigents, i en què cal destacar l’obtenció de la medalla de plata al Campionat d’Europa de Malmö el 1998.  Es va iniciar en el món de l’esport de competició a través de l’esquí  alpí  i de l’atletisme, disciplines en què fou  campió de Catalunya amb el Club Excursionista de Catalunya  (infantil)  i el Club Natació Barcelona  (cadet), respectivament.



Forma part del  Consell Directiu  de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) des del  2004. Fou vicepresident primer de la Federación Española de Bolos, des de l’any 2000 al 2004, tresorer del Comitè Olímpic de Catalunya (COC), des del 2002 al 2006 , i membre del senat olímpic Barcelona 1992. Des de l’any 2007 és vicepresident  primer de la Fédération Internationale des Quilleurs (FIQ), reconeguda pel CIO, i presideix l’Associació Mundial de Bowling Six, constituïda a Barcelona el 2008.



El 2007 va rebre el Premi Lluís Companys, pel reconeixement oficial de la FCBB en la Federació Internacional de Bowling i, per primer cop, en un esport on també competeix la Federació Espanyola. L’associació mundial de periodistes de bowling World Bowling Writers el va distingir amb el premi 2010 Mort Luby Jr Distinguished Service Award pel seu mèrit personal al capdavant de la federació en la promoció del bowling a nivell internacional.



En aquests anys com a president, Joan Ricart ha fomentat els esports que aplega la federació: el bolo palma, el bolo leonés, les bitlles catalanes, el bowling tenpin i el bowling ninepin, disciplina que va introduir a Catalunya l’any 2008. La federació actualment compta amb més de 170 clubs de 25 comarques i 4000 llicències.



Les bitlles catalanes han experimentat un creixement sense precedent, gràcies a la redacció del primer reglament oficial el 1988, la creació de competicions federades per a clubs i individuals, la unificació del material de joc el 1994, i actualment amb la difusió de l’esport en l'àmbit internacional.



En bowling tenpin ha aconseguit situar la federació en el context internacional   amb l’organització de competicions d’alt nivell a Catalunya,  la seu del centre de desenvolupament de la FIQ a Barcelona,  i l’establiment del pla de tecnificació d’esportistes i tècnics de la FCBB.



En el seu mandat cal destacar l’organització a Barcelona de la 10a Copa d’Europa de seleccions (1988), el torneig preolímpic per a Seúl  88 , la inclusió al circuit europeu del Trofeu Ciutat de Barcelona (2000)  i del Catalonia Open (a partir del 2003), la celebració de la Copa federació (a partir del 2008), la Copa del Mediterrani (2002),  l'European Women 's Masters (2004) - Samaranch Trophy (a partir del 2005), el primer trofeu europeu d’alt nivell exclusivament femení, esdeveniments que han permès la difusió d’aquest esport a través de la televisió.



La projecció internacional de la FCBB va fer un altre salt endavant gràcies al reconeixement internacional de la federació catalana per la FIQ, que ha permès que les seleccions  catalanes de bowling tenpin i ninepin competeixin per primer cop en competicions d’àmbit europeu i mundial  des de l'any 2008.







L'any 2010, en bowling tenpin, es va celebrar el VIII Catalonia Open, al febrer, al juliol, va tenir lloc la setmana del bowling internacional amb els enfrontaments CATALUNYA (FCBB) - AMERICA (PABCON) i CATALUNYA (FCBB)-EUROPA (ETBF), la II Copa Federació i el XXXII Ciutat de Barcelona. Finalment, al setembre el VI European Women's Masters - President Samaranch Trophy de Bowling.



La selecció catalana de bowling tenpin va participar, entre altres competicions,  al Campionat d’Europa femení de Riga (Letònia), al campionat del Món masculí de Munic (Alemanya) i a la 46a Copa del Món Qubica-AMF L’èxit esportiu més important però s’obté a  la XIII Mediterranean Challenge Cup que va tenir lloc a  Paphos  (Xipre) on l’equip de la federació, format per Sandra Torrents, Cristina Sanz, Lluís Montfort i Marcial Ovide, va guanyar 5 medalles.



L’equip de bowling ninepin de la FCBB va participar per primer cop al Campionat del Món sub-23 a Rijeka (Croàcia) i es va classificar en 14ª posició.



A més, durant aquests anys Joan Ricart ha fet una clara aposta per la difusió dels diferents esports de la federació a través del web de la FCBB i dels mitjans de comunicació audiovisuals i la promoció de l’esport femení. Les competicions d’àmbit internacional s’han retransmès pel canal 33 i Eurosport.


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades