HOME




   
 
MOR GASPAR AGUAYO I SERRA, REFERENT DE LES BITLLES CATALANES  (10.02.2011)
     
 
Gaspar Aguayo i Serra, escriptor, llibreter i una de les persones més importants en la recuperació i revitalització de les bitlles, va morir a Barcelona el 6 de gener. Juntament amb altres persones emprenedores va fundar el Bitlles Club la Cava Guinardó 87, primer club de bitlles catalanes que es va inscriure a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.



Gaspar Aguayo va participar activament en el procés d’elaboració dels primers reglaments oficials de les bitlles catalanes i en la posada en marxa de les primeres lligues territorials d’aquest esport. Gràcies a la seva empenta van néixer altres clubs arreu del territori. Aquesta tasca li va ser reconeguda l’any 1997 quan, a proposta de la FCBB, va rebre la medalla de Forjador de la Història de l’Esport a Catalunya, concedida la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.



El seu nom encapçala el llibre de registre de llicències de la FCBB, amb la llicència núm. 1, datada a l’abril 1988. Fou director de la modalitat de Bitlles Catalanes Tradicionals i vicepresident de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling del 1988 al 1992.



L’any 1996 publicà el llibre Bitlles i bitllots, un joc tradicional a Catalunya amb la voluntat d’apropar els lectors a la història i curiositats d’aquest joc mil•lenari. L’any 2002 fundà “la Bitlla – centre de recerca i divulgació de les bitlles catalanes”, des d’on es van publicar diversos quaderns de divulgació del joc de bitlles.





Foto. Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya, lliura a Gaspar Aguayo la medalla de Forjador de la Història de l’Esport a Catalunya 1997.


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades