HOME




   
 
BOWLING TENPIN: LA SELECCIÓ CATALANA FEMENINA, CLASSIFICADA PEL MUNDIAL 2013  (21.06.2012)
     
 

La selecció catalana femenina de Bowing Tenpin serà una de les 36 federacions participants als campionats del món WTBA que se celebrarà a Henderson-Las Vegas (Nevada EUA) l’agost de 2013.


Als campionats d’Europa de Tilburg (Països Baixos) les catalanes van obtenir una de les 15 places destinades a les 50 federacions de la European Tenpin Bowling Federation. Suècia, Alemanya i Anglaterra han estat les primeres classificades.


El conjunt català format per, Sandra Torrents, Cristina Sanz, Rosa Mas, Lia Mojarro, Mònica Boldó i Noelia Rastrero, sota la direcció tècnica de Luz Adriana Leal i Roser Romero, es va classificar en la 13a posició en prova d’equips de 5, la més important de la competició, amb un total de 5.605 pals (187 de mitjana).


L’any 2007 a Monterrey (Mèxic) la Federació Catalana de Bitlles i Bowling va aconseguir l’admissió en la Fédération Internationale de Quilleurs i el 23 d’abril de 2008 la sentència favorable del Tribunal Arbitral de l’Esport ratificant la FCBB com a membre de la FIQ. Actualment és la única federació catalana membre d’una federació internacional reconeguda pel Comitè Internacional Olímpic juntament amb una federació espanyola.


El bowling se situa entre els tres esports més practicats al món. Es calcula que hi ha més de 150 milions de jugadors habituals. Va ser esport d’exhibició als Jocs Olímpics de Seül l’any 1988 i va estar molt a prop de ser present als Jocs Olímpics de Barcelona 1992. És disciplina oficial als Jocs Mundials, als Jocs Asiàtics, als Jocs Panamericans, als Jocs de la Commonwealth, entre altres competicions multi esportives. Existeix un circuit professional PBA (1963) als USA, un circuit europeu EBT (2000) i s’està creant el World Tour (2011). Tant la ESPN com EUROSPORT retransmeten Bowling periòdicament.


 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades