HOME

BITLLES CATALANES: EXCEL·LENT ACTUACIÓ DE LA SELECCIÓ CATALANA A LA 4A COPA INTERCONTINENTAL  (29.07.2024)

La Selecció Catalana de Bowling Six, dirigida per Ernest Giralt i Toni Solé, ha tingut una excel·lent actuació a la 4a Copa Intercontinental, celebrada a la ciutat d’Antigua, a Guatemala, del 18 al 22 d’aquest mes de juliol. Vuit joves bitllaires catalans han estat els grans triomfadors d’aquesta competició: Abril Asensio, Biel Poch, Nil Solà i Marta Solé (equip 1), i David Basco, Sofia Ortega, Nil Solé i Mariona Trullols (equip 2). Els catalans han dominat en 9 de les 14 proves de què constava el campionat, una prova més que en l’edició de 2022, obtenint un total de 9 medalles d’or, 10 de plata i 6 de bronze.

En les proves individuals, Abril Asensio ha guanyat l’or en individual a la suma (sent la millor dels 16 esportistes participants, tant masculins com femenins), i màster femení, mentre que Mariona Trullols ha guanyat en la prova individual. En categoria masculina, Biel Poch s’ha endut el individual a la suma, sent el jugador de Guatemala Benjamín Urías qui ha guanyat la prova individual i el màster masculí.

En dobles masculins Biel Poch i Nil Solà s’han endut l’or, i en categoria femenina ho han fet Sofia Ortega i Mariona Trullols. El dobles mixta ha estat per Sofia Ortega i Nil Solé. En equips mixtes s’ha imposat Catalunya equip 2 per davant de Catalunya equip 1, però en la innovadora prova d’equips mixtes Baker ha estat Catalunya 1 qui ha guanyat per davant de Catalunya 2.

Finalment la Copa Associació Mundial de Bowling Six ha estat per l’equip de Catalunya 1, que ha estat el millor en el medaller amb 5 medalles d’or, 3 de plata i 5 de bronze. Cal destacar també el 90 aconseguit per Sofia Ortega en la segona partida de la prova individual del primer dia de competició, el que li ha donat molta moral per afrontar la seva primera participació en la Copa Intercontinental.

Ara ja toca pensar en la 5a edició, que podria celebrar-se a Catalunya l’any 2025.