HOME

     
  
 
 
BASES COMPETICIÓ - LLIGA CATALANA DE BOWLING 2016-2017
   
  La competició es regeix de conformitat amb aquestes Bases de Competició i per allò que disposa el Reglament General de Lliga Catalana.


1. Inscripcions

1.1. . Per prendre part en la competició, tots els clubs interessats hi han d’inscriure prèviament els seus equips. Per això, cal formalitzar el full d’inscripció i fer-lo arribar a la seu de la FCBB o al correu electrònic gerencia.fcbb@fcbb.cat. Cal adjuntar el comprovant d’ingrés de 100 € per equip en concepte de drets d’inscripció.


2. Divisions i grups

12 equips de primera divisió masculina
12 equips de segona divisió masculina
9 equips de tercera divisió masculina
3 equips divisió femenina

2.1. Els equips inscrits en les divisions masculines es reparteixen en dos grups A i B, d’acord amb la petició formulada en el moment de la inscripció, amb un màxim de 6 equips per grup.

2.2. Els equips femenins inscrits formen una única divisió i grup aquest any és de 3.

2.3. Els equips del grup A juguen en dissabte, els equips del grup B juguen en diumenge.

2.4. Els equips de la divisió femenina , juguen en diumenge.


3. Calendari

3.1. El campionat es desenvolupa segons el calendari aprovat per la FCBB.

3.2. Les jornades són per concentració d’equips, en la instal·lació de joc establerta en el calendari per la federació.

3.3. Totes les jornades començaran a les 10.00 h. del matí.

3.4. El cost de cada concentració per a totes les divisions masculines, és de 140 € per equip, i de 84€ per equip per a la divisió femenina.

3.5. Qualsevol canvi en el calendari es comunicarà amb prou antelació per correu electrònic i al web, a l’apartat de Comunicacions de la Lliga Catalana.


4. Equips

4.1. En totes les divisions, els equips estan formats per 4 jugadors/es titulars i un màxim de 2 jugadors/es reserva.

4.2. És obligatori l’ús de l’uniforme complet del club, polo i pantalons o faldilla del mateix color.

4.3. Les alineacions dels equips s’han de fer arribar per escrit a l’adreça electrònica gerencia.fcbb@fcbb.cat. El termini màxim per fer-les arribar és el dimarts abans de la concentració.

4.4. La federació informarà de cada concentració a través del correu electrònic i al web, a l’apartat Convocatòries Lliga Catalana.


5. Sistema de joc

5.1. Els equips de les divisions, 1a, 2a i 3a masculina, juguen tres voltes, tots contra tots, en una instal·lació. En acabar les tres voltes, es disputarà una final a dues voltes.

5.2. La divisió femenina, juguen 2 voltes, en enfrontaments equip contra equip, en cada partit és disputaran 6 partides, 4 individuals i 2 de parelles. En cada partit hi haurà 26 punts en joc, que es repartiran de la següent manera, 1 punt per partida individual guanyada (16), 2 punts per partida de parelles guanyada (8) i 2 punts a la suma dels pals de la jornada.

5.3. En la primera divisió masculina, els tres primers equips classificats del grup A s’enfronten als 3 primers classificats del grup B, per decidir el títol. Els tres darrers classificats del grup A s’enfronten als tres darrers classificats del grup B, per decidir la permanència o el descens de categoria.

5.4. En la segona divisió masculina, els tres primers equips classificats del grup A s’enfronten als 3 primers classificats del grup B per disputar-se les places d’ascens. Els tres darrers classificats del grup A s’enfronten als tres darrers classificats del grup B, per decidir la permanència o el descens de categoria.

5.5. En la tercera divisió masculina, els tres primers equips classificats del grup A s’enfronten als 3 primers classificats del grup B per disputar-se les places d’ascens.


6. Ascensos i descensos

En aplicació a la normativa aprovada en l’assemblea general ordinària de la FCBB celebrada el dia 21 de juny de 2016, la formació de les divisions per a la temporada 2017-2018 seran de la següent manera.

6.1. Formació de les divisions per l’any d’impàs:

Divisió d’Honor: La formaran els sis equips que han disputat la final pel títol 2016 - 2017.

Primera divisió: La formaran els tres millors equips classificats en la final de permanència de primera divisió més els tres millors classificats del grup d’ascens de segona divisió.

Segona divisió: La formaran els tres darrers classificats del grup de permanència de primera divisió, els equips classificats del 3r al 6è del grup d’ascens de segona divisió, els tres equips millors classificats del grup de permanència de segona divisió més els tres millors equips d’ascens de tercera divisió.

Tercera divisió: La formaran la resta d’equips més les possibles noves incorporacions.

Canvi sistema: En cas d’incompatibilitat la plaça baixarà fins el 4rt classificat de persistir la incompatibilitat, l’equip classificat en la 5a posició de la divisió superior recuperaria la categoria i així successivament.


7. Incompatibilitats

A més de les descrites en els punt, 5.4 del reglament general de la Lliga Catalana, pel que fa als ascensos, la plaça baixarà fins el 4rt classificat, de persistir la incompatibilitat, l’equip classificat en la 5a posició de la divisió superior recuperaria la categoria i així successivament.


Barcelona, setembre 2016
   

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades